Meditatiegroepen

De meditatiegroepen zijn bedoeld om kennis te maken met mediteren.
In deze groepen beoefenen we de zitmeditatie. Zitmeditatie houdt in dat je oefent om gedurende een bepaalde tijd bewegingsloos te zitten. Je richt je aandacht op je ademhaling en je kijkt naar je gedachten die voorbij komen.

Waarom kijken naar je gedachten? Het is lastig om ons los te maken uit onze gedachtewereld. De eindeloze gedachtestroom maakt het moeilijk om met aandacht aanwezig te zijn in het moment, in het nu. Door in meditatie te zijn oefenen we om, zonder oordeel, als het ware van een afstandje, te kijken naar onze gedachten, in plaats van ons ermee te vereenzelvigen of ons erdoor te laten meesleuren.

Door met aandacht naar je gedachten te kijken, leer je de werking van je geest kennen en ga je jezelf beter begrijpen. Dat maakt dat je ook anderen beter zult gaan begrijpen en hen tot bloei kunt brengen.

Door in een groep te mediteren, zul je ervaren dat jij niet alleen staat met je problemen. Er zal herkenning zijn. Je zult steun ervaren van de andere mediterenden.

De meditatie instructie wordt op diverse plekken gegeven.
In Peize door Kitty Wever op:

dinsdagmorgen van     9.00 – 10.30 uur
donderdagavond van 20.00 – 21.30 uur

Tel: 06-10696436


In Siddeburen door Simonette Smit op de woensdagavond van 19.30 – 21.00 uur.


In Appingedam door Christina Kilburn op:

dinsdagavond van 20.00 – 21.30 uur.

Tel: 06-44041809

Wanneer je belangstelling hebt om in een van deze groepen te mediteren, een keer te komen ervaren wat meditatie met je doet kun je contact opnemen met de meditatieleiders of je aanmelden via info@abhirati.nl