Retraite Portugal

In de zomer van 2022 is het weer mogelijk om op het terrein van de leermeester van de Sangha in het Serra da Estrela natuurgebied in Portugal in retraite te gaan. Je hebt de mogelijkheid om je voor een korte of langere periode terug te trekken en los te komen van je dagelijkse leven.

Het basisprogramma (ochtend-, avondmeditatie en stilte) kan uitgebreid worden met “Verblijven in Nirvana” of een “Kunst-retraite”.

Voor mensen die zich willen bezinnen op hun leven, of voor beoefenaars die nieuwe inspiratie zoeken is het mogelijk om voor langere tijd in het centrum in Portugal te verblijven. Je kunt een meditatieve en creatieve invulling geven aan je retraite,  dit in overleg met de leermeester.
Aan het begin van je verblijf wordt een persoonlijk programma afgesproken met de leermeester.
Meer informatie kun je aanvragen via info@abhirati.nl

 

 

Vrijwilligers gezocht in Portugal

Voor het komende zomerseizoen; 1 mei t/m 31 augustus, zoeken wij vrijwilligers die ons willen ondersteunen bij onze werkzaamheden in de tuin, op het terrein, ca. 1 ha., en in de keuken.

Wie zijn wij? *

We zijn een klein boeddhistisch centrum. Het hele jaar door ontvangen wij gasten die bij ons voor een korte of lange tijd in retraite komen. Ook ontvangen wij kunstenaars die, geïnspireerd door het landschap van de Serra Estrela, een kunstproject uitvoeren in onze gallery.

Wat verwachten we van je?

We verwachten van je dat je bereid bent om tijdens de ochtenduren tuin- en/of schilder werkzaamheden te verrichten of van 11.00 uur tot ongeveer 15.00 uur keukenwerkzaamheden. Ook verwachten we dat je aan minimaal één meditatie (ochtend- of avondmeditatie)meedoet. Een minimum verblijf van 2 weken. Je verblijft in je eigen tent of camper.

Wat bieden we jou?

Een warme en vriendelijke sfeer. Zonodig ondersteuning bij je meditatie. Rust en ruimte in een prachtig natuurgebied de Serra Estrela.  Koffie, thee en één warme maaltijd dagelijks, verblijf op ons erf en gebruik van de buitenkeuken en douche.

Het is belangrijk om te weten dat op ons terrein niet gerookt wordt, geen drugs gebruikt worden en alcohol gedronken wordt.

We hopen dat je je aanmeldt voor een on-line kennismakingsgesprek.

*Kijk ook op onze website: www.brisesuave.com