Sangha

De sangha is een boeddhistische gemeenschap die bestaat uit beoefenaars van de boeddhistische meditatie, maar vooral uit een groep mensen die toevlucht hebben genomen tot de drie juwelen; de Boeddha, Dharma en Sangha.

In het nemen van toevlucht drukt het individu zijn vertrouwen uit in de wijsheid van de Boeddha en de waarheid van zijn leer. Hij erkent dat de sangha nodig is om een spiritueel leven te ondersteunen. De kern van de sangha wordt gevormd door diegenen die volledig doordrongen zijn van het belang van de dharma en vanuit deze kennis handelen.

De sangha wordt geleid door een leermeester die door zijn levende voorbeeld de leden van de gemeenschap door de kracht van zijn heldere inzichten inspireert, zodat zij in staat zijn andere mensen te inspireren en hen die minder ver gevorderd zijn op het spirituele pad te leiden.

Verbonden door hun gezamenlijke instelling vormen de leden van de sangha een gemeenschap die het bestuderen en het beoefenen van de dharma ondersteunt en die tevens bescherming biedt tegen de begeerten en gehechtheden die het menselijk lijden zo intensiveren.


Praktische informatie

De bijeenkomsten worden om de twee weken georganiseerd op zondag van
10.00 – 14.00 uur aan de Opwierderweg 91 in Appingedam.

Data 2020:

5 januari
19 januari
2 februari
16 februari
1 maart
15 maart
29 maart
12 april (paas sangha)
26 april
10 mei
24 mei
7 juni
21 juni

zomer retraites

30 augustus
13 september
27 september
11 oktober
25 oktober
8 november
22 november
6 december
20 december (kerst sangha)